Onze producten

Om de beste drankjes te kunnen maken heb je de beste producten nodig. Wij hebben met veel zorg onze producten uitgekozen, om zo op een meest duurzame en lokale manier te ondernemen en jullie van het beste drankje te voorzien.

Koffie

Onze zorgvuldig uitgekozen koffiebonen zijn onze trots. Met deze Fairtrade bonen weet je zeker dat iedereen eerlijk betaald wordt en daar worden wij vrolijk van! Het is een melange van arabica en robusta en wordt biologisch verbouwd in verschillende landen zoals Mexico en Peru. Ze hebben een diepe branding gehad waardoor ze vol van smaak zijn en karakter hebben.

Tik Tak Bio organica dark roast

Melk

Om de beste cappuccino’s, latte’s en warme chocolademelk te serveren kan je geen beter melk hebben dan deze. Wij hebben gekozen voor verse melk voor de optimale smaak en een manier waarop de dranken het beste naar voren komt.

Arla vindt dat de strijd tegen klimaatverandering niet snel genoeg kan gaan. Ook wij zijn ongeduldig en willen nú al iets doen om onze planeet te helpen.

Zij lanceren daarom nu klimaatneutrale verpakkingen en hun doel is om 2050 totaal klimaatneutrale zuivel te hebben. Dat zijn in in onze ogen mooie vooruitzichten.

Op dit moment zorgt Arla voor:

  • Duurzame verpakking
  • Minimale voedselverspilling
  • Volledig klimaat neutraal productieproces
  • Natuurbescherming
  • Duurzame melkveehouderij

Thee

Voor de ‘niet zo’n koffie liefhebber’ serveren we ook thee. En wel biologische Piramide thee. De smaken die wij hebben wisselt nog wel eens maar denk aan rooibos-, groene sencha-, earl grey- en kruidenthee.

Hier een stukje over Piramide thee.

Op onze thee- en specerijenvelden werken we volgens biologische richtlijnen en overwegend conform de fairtrade-richtlijnen. Daarmee dragen wij bij aan betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en in betere leefomstandigheden voor een duurzame toekomst.

Piramide werkt puur en alleen met leveranciers die op duurzame wijze produceren. Vanzelfsprekend maken wij geen gebruik van ingrediënten of basismaterialen uit primaire, beschermde natuurgebieden.

Verse chai

Met verse Indiase kruiden gemengd met zwarte thee maakt ze in Den Haag haar chai. Volgens ons, de beste die je kan drinken. Nomadschai heeft sinds kort haar eigen product de markt gebracht omdat je volgens haar nergens echt goede chai kon drinken.

De verse kruiden laat ze trekken in honing waardoor er geen kunstmatige zoetstoffen worden toegevoegd.  Met een eetlepel van deze chai maken we met 50ml water er een shot van. Hier voegen wij opgeklopte melk (ook havermelk mogelijk) bij en voilà, je chai latte is klaar. Weg met de poedertjes en siropen en kom deze heerlijke verse chai bij ons proeven.

Maak er een dirty chai latte van door er een espresso shot aan toe te voegen.

Als puur natuur heel lekker is, heb je geen toevoegingen nodig. Weg met de ingewikkelde ingrediëntenlijsten in kleine lettertjes! Als onderdeel van de voedingsbranche moeten we duidelijk zijn over de ingrediënten van onze producten. Dit maakt het voor jou makkelijker om bewuste keuzes te maken. Dát is de nieuwe norm.

De 100% natuurlijke frisdranken van Soof zijn gemaakt van fruit, groenten en kruiden. Niets anders. Lovely natural mix-ups die je (bruis)water smaak geven. Zo lekker kan simpel zijn.

Appelsap

De appelsap die wij verkopen is van het merk Schulp, zij verbouwen hun appels en peren in Nederland en maken hier hun sap van. Voor de appelsap die wij gebruiken, gebruiken zij 100% biologische appels.

Hier een stukje over schulp.

Vijf generaties terug, in 1861, begon Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard langs de rivier de Vecht. De liefde voor het fruit en de kennis gingen van vader op zoon. In 1995 begon Albert Schulp met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Sindsdien staat Schulp synoniem voor puur fruit en inmiddels worden de sappen door het hele land verkocht.

Zij verwerken uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe). 

%d bloggers liken dit: